Remontas drėgnose patalpose: ką būtina žinoti?

30 lapkričio, 2018by AdministracijaPatalpų remontas0

Vonios kambarys, taip pat kaip ir bet kuri kita patalpa, turi būti periodiškai atnaujinamas, remontuojamas, tvarkomas. Tačiau neretai jis pareikalauja didesnio atidumo ir kruopštumo, nei kitų kambarių remontas. Ką būtina žinoti, nusprendus atlikti remontą vonios kambaryje – kokie vonios kambario remonto etapai, kaip juos atlikti ir su kokiomis priemonėmis – sužinosite šiame straipsnyje.

Pirmas žingsnis – susidarykite darbų planą

Dirbkite nuosekliai ir susiplanuokite darbus. Vidaus apdailos darbus atliekantys meistrai siūlo tokį vonios kambario remonto eiliškumą:

  1. Išmontuokite santechniką, t. y. viską atjunkite, išmontuokite vonią / dušo kabiną, nuleiskite slėgį vamzdžiuose.
  2. Labai kruopščiai atlikite griovimo darbus.
  3. Pašalinkite senas medžiagas, t. y. nudaužykite plyteles, kruopščiai nugramdykite klijus, nugremžkite dažus (jei tokių yra).
  4. Išimkite duris. Šis žingsnis reikalingas tuo atveju, jeigu duris nusprendėte pakeisti naujomis.
  5. Atlikite reikiamus kanalizacijos, elektros darbus.
  6. Sutvarkykite grindų hidroizoliaciją.
  7. Klokite plyteles.
  8. Remontuokite (montuokite arba dažykite) lubas.
  9. Įrenkite vėdinimo sistemą.
  10. Sumontuokite vonią, dušo kabiną ir praustuvus.

Vidaus apdailos darbus atliekantys meistrai rekomenduoja: jei jau nusprendėte remontą atlikti savarankiškai, laikykitės darbų eiliškumo ir dirbkite kruopščiai, netaupydami laiko.

Antras žingsnis – viską kruopščiai išsimatuokite

Atlikę pirminius darbus – išmontavę santechniką, atlikę griovimo darbus, pašalinę senas medžiagas, imkitės skaičiavimų.

Tai labai svarbus etapas, nes atlikus jį netinkamai, galite patirti nemenkų nuostolių. Vidaus apdailos darbus atliekantys specialistai primena, kad turėtumėte atkreipti dėmesį, jog išlyginus sienas ir suklijavus plyteles, sienos gali pastorėti iki 1 centimetro, tokiu atveju, sumažės erdvė, todėl vonia ar dušo kabina jau gali nebetilpti. Tokia pati situacija ir su elektra bei vamzdynu, t. y. jei netiksliai numatysite (apskaičiuosite) vamzdynų vietą, gali tekti keisti vonios ar dušo kabinos padėtį, o netinkamai sumontuoti kištukiniai lizdai gali gadinti estetinį vaizdą ir būti nepatogūs naudoti.

Trečias žingsnis – kanalizacijos ir elektros darbai

Pastatykite gyvatuką, išvedžiokite elektrą, sumontuokite kištukinius lizdus ir vamzdynus voniai, dušo kabinai, buitinei technikai ir pan. Beje, šiuo atveju, tvarkant ir montuojant vamzdynus geriau netaupyti ir rengti juos kokybiškai, kad greitai netrūktų ir nepridarytų itin didelių nuostolių.

Ketvirtas žingsnis – grindų hidroizoliacijos darbai

Jei tinkamai nuvalėte sienas ir jas nugruntavote, o lubas – nuglaistėte, jei atlikote kanalizacijos ir elektros darbus, imkitės grindų hidroizoliacijos darbų.

Vidaus apdailos darbus atliekantys specialistai sako, jog itin svarbu tinkamai hidroizoliuoti grindis toje vietoje, kur yra vonia arba dušo kabina. Priešingu atveju, vanduo gali nutekėti kaimynams.

Tiesa, atminkite, kad vonios remontas gali užtrukti kelias savaites, todėl kurį laiką, pavyzdžiui, kol išdžius suklijuotos plytelės arba bus keičiami vamzdžiai, nebus vandens ir galimybės naudotis tualetu.

Penktas žingsnis – plytelių klijavimas

Savo pasirinktu eiliškumu išklijuokite grindis ir sienas plytelėmis. Jei šį remonto etapą atliekate savarankiškai, pasinaudokite vidaus apdailos darbus atliekančių meistrų patarimais – sienoms naudokite impregnuotas plokštes ir vandeniui atsparius, specialius dažus. Paklokite grindų dangą. Ir galiausiai – nudažykite lubas.

Šeštas žingsnis – įrenkite vėdinimo sistemą

Vonios kambarys išsiskiria tam tikra specifika – jame kaupiasi drėgmė, todėl vėdinimo sistemos įrengimo etapas čia itin svarbus. Reikėtų tinkamai nuo drėgmės apsaugoti sienas ir šildomas grindis, o tuomet galima įrengti ir ventiliatorių su drėgmės davikliu. Tiesa, kartais vonios kambario grindyse įrengiamas ir elektrinis kilimėlis su termostatu. Vis dėlto, bet kokiu atveju, vidaus apdailos darbus atliekantys meistrai, primygtinai siūlo vonios kambaryje pasirūpinti vėdinimo sistema, kad nereiktų kovoti su atsirandančiu pelėsiu.

Vidaus apdailos darbus atliekantys meistrai rekomenduoja

Pasirūpinkite tinkamu vonios kambario apšvietimu – jis dažnai paskirstomas į atskiras apšvietimo zonas, ypač svarbi zona ten, kur planuojamas kabinti / montuoti veidrodis. Be to, šviestuvai turi būti atsparūs drėgmei.

Taip pat vidaus apdailos darbus atliekantys meistrai dalijasi keliomis gudrybėmis. Pirmiausia, siūlo įvertinti vonios kambario dydį, o tik tuomet rinktis plyteles, nes didelės plytelės gali vizualiai praplėsti mažo vonios kambario erdvę. Antra, tarp plytelių palikite siauras siūles, nes tuomet vonios kambarys atrodys estetiškiau. Be to, plytelių siūles geriausia glaistyti pilkos spalvos užpildu, kuris praktiškas ir ilgainiui nepatamsėja (priešingai, nei šviesūs užpildai).

Tad jei nusprendėte atlikti vonios kambario remontą savarankiškai, pasinaudokite vidaus apdailos darbus atliekančių meistrų patarimais, kad darbo rezultatas būtų kokybiškas ir džiuginantis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adresas

Laisvės al. 99 – 6B kab. (2a.), Kaunas LT-44291

El.paštas

info@magnesta.lt

Tel.nr

Direktorius +370 609 99729 Buhalterija +370 601 88180

Rekvizitai

MB “Magnesta“ ; Įm. k. 304583934 ; Direktorius: Paulius Zinkevičius ; Sąskaita: AB ”Swedbank” LT737300010152609521 ;