SIENŲ, LUBŲ GLAISTYMAS IR DAŽYMAS

1 balandžio, 2018by AdministracijaVidaus apdailos darbai

vidaus-apdailos-darbai3-1200x1600.jpg

Jei nusprendėte atnaujinti patalpas – glaistyti ir dažyti sienas ir lubas – rinkitės patikimus meistrus, kurie dirba ne vienerius metus, yra profesionalūs ir atsidavę savo darbui. Tiek glaistymas, tiek dažymas reikalauja nemenko išmanymo, tam tikrų reikalavimų laikymosi ir itin didelio kruopštumo. Mūsų komanda gali padėti Jums – nuo glaisto ir dažų pasirinkimo iki puikaus galutinio rezultato. Tad į ką svarbiausia atkreipti dėmesį imantis šių darbų?

KOKĮ GLAISTĄ PASIRINKTI?

Šiuo metu glaistų pasiūla iš tiesų labai didelė, todėl meistrai turi galimybę pasirinkti tokį, kuris labiausiai tiks konkrečios patalpos luboms ir sienoms bei atitiks meistrų praktikuojamą darbo metodiką.

Rinktis galima iš trijų skirtingų glaistų tipų:

  1. Polimerinis glaistas, džiūstantis ore. Šis glaistas turi būti dengiamas plonu sluoksniu, todėl tai šiek tiek sulėtina glaistymo procesą.
  2. Gipsinis glaistas, kietėjantis. Šios rūšies glaistą galima tepti storiau ir tokiu būdu greičiau pasiekti norimą rezultatą.
  3. Cementinis glaistas.

Dar vienas iš galimų pasirinkimų – miltelių pavidalo (sausasis glaistas) ir konsistenciniai, kitaip tariant, jau paruošti naudoti. Nors konsistenciniai glaistai ilgiau džiūna, tačiau yra labai efektyvūs paskutiniame darbų etape ir pasižymi tam tikrais privalumais, didžiausias iš jų – juos naudojant nesusidaro duobučių ir nereikalingų oro ertmių.  Miltelių pavidalo glaistą rekomenduojama naudoti tepant storesnį jo sluoksnį, jo privalumai – greitai ir tolygiai nudžiūna, yra paprastas ir ekonomiškas naudoti. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad tik tinkamai pasirinktos darbo priemonės užtikrins geriausią rezultatą.

GLAISTYMO PROCESO EIGA

Prieš atliekant glaistymo darbus, rekomenduojama laikytis tam tikros darbų sekos:

  1. paruošti sienas ir lubas – nuvalyti dulkes
  2. užmaskuoti siūles, užtepti varžtus ir pan.
  3. glaistyti sienas ir lubas pasirinktu glaistu

Kaip taisyklingai glaistyti? Pirmiausia, vertikaliai ir viena kryptimi, atliekant du braukimus toje pačioje vietoje. Pirmą kartą, braukdami pasvirusia glaistykite, ištepkite paviršių glaistu, o antrą kartą – statmena glaistykle nuimkite glaistą.

Atlikus šiuos darbus, pritaikykite kitą glaistymo kryptį – horizontaliai ir viena kryptimi, tepkite paviršių glaistu ir vėliau jį nubraukite.

Tokiu principu turi būti glaistomas bet koks paviršius. Glaistymo sluoksnių kiekis priklauso nuo paviršiaus lygumo – kuo jis lygesnis, tuo mažiau kartų jį reikia glaistyti. Esant itin nelygioms vietoms, siūloma rinktis specialų glaistą, kuris greitai džiūsta ir netrūkinėja.

PAVIRŠIAUS PARUOŠIMAS

Svarbiausias kriterijus – paviršius turi būti lygus. Ir norint jį tokiu paversti, prieš atliekant apdailos darbus, reikia įvertinti erdvę, jos paviršius – ar neištrupėję, ar neturi akivaizdžių, matomų trūkumų.

Mūsų patirtis rodo, kad klientai nori kuo lygesnių sienų, o šiam tikslui pasiekti reikia itin kokybiško glaisto ir profesionalaus, kruopštaus meistro. Tam, kad būtų užtikrintas kliento norimas paviršiaus lygumas, Lietuvoje pradėta naudoti paviršiaus paruošimo lygių sistema, skirta nutinkuotų paviršių apdailos darbams. Be to, ši sistema padeda sužinoti, kokius technologinius darbus reikia atlikti, prieš pradedant apdailą. Ir tai leidžia numatyti būsimą rezultatą. Pristatome kiekvieną lygį išsamiau.

Q1 paviršiaus paruošimo lygis. Tinkamas norint paviršių dengti plytelėmis. Paviršius neturi būti itin kruopščiai išlygintas, nes ant jo bus klijuojamos plytelės.

Q2 paviršiaus paruošimo lygis. Tinkamas norint paviršių apklijuoti tapetais ar padengti matiniais dažais. Sienų ir lubų paviršiai turi atitikti paprastus reikalavimus.

Q3 paviršiaus paruošimo lygis. Tinkamas jei sienas ar lubas norima padengti smulkios tekstūros tapetais, dažais. Sienų ir lubų paviršiai turi atitikti aukštus reikalavimus.

Q4 paviršių paruošimo lygis. Tinkamas, kuomet būtinas itin lygus paviršius – pasirinkus blizgius dažus ar metalizuotus tapetus. Sienų ir lubų paviršius turi atitikti itin auktštus reikalavimus, reikia naudoti tokius glaistus, kuriuos galima dengti storesniais sluoksniais.

Kadangi patiems, savo akimis įvertinti paviršiaus lygumo lygį gali būti sudėtinga, tam turėtumėte rinktis gerus specialistus.

NUGLAISTYTAS PAVIRŠIUS PARUOŠTAS DAŽYMUI

Tik tuomet, kai bus tinkamai atlikti glaistymo darbai ir paviršius tinkamai paruoštas – galėsite užsiimti dažymo darbais.

KĄ BŪTINA ŽINOTI APIE SIENŲ IR LUBŲ DAŽYMO PROCESĄ?

Jūsų dėmesys turi būti skiriamas – tinkamoms medžiagoms pasirinkti, paruošiamiesiems darbams atlikti ir pačiam dažymo procesui.

Tinkamų medžiagų pasirinkimas. Įvertinę patalpas ir atsižvelgdami į paviršiaus ypatybes, pasirenkame dažus – aukštos kokybės arba ekonominės klasės. Dažai gali būti vandens pagrindo – matiniai, pusiau matiniai, blizgūs, akriliniai ir kitokie, pasirinkti atsižvelgiant į kliento poreikius.

Paruošiamieji darbai. Rekomenduojama laikytis tam tikros darbų eigos – glaistomas sienų ir lubų paviršius. Vėliau atliekamas sienų ir lubų gruntavimas, įtrūkimų ir kitų defektų šalinimas ar maskavimas. Po to, paviršius išlyginamas tinku ir tik tuomet imamasi dažymo darbų.

Dažymo procesas. Pasirinkus dažus (pagal jų rūšį ir matiškumą), atlikus paruošiamuosius darbus, taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į patalpos naudojimo paskirtį. Svarbu žinoti, jog sienų ir lubų paviršiai turi būti dažomi pagal patalpos apšvietimo kryptį. Tik kokybiškai atlikti dažymo darbai užtikrins gerą estetinį vaizdą ir Jus džiuginantį galutinį rezultatą.

Glaistymas ir dažymas ne tik sudėtingas, bet ir gana atsakingas darbas, reikalaujantis žinių ir praktinių įgūdžių, todėl patikėkite jį kvalifikuotiems ir ilgametę patirti sukaupusiems meistrams, kurie užtikrins, jog galutinis rezultatas būtų būtent toks, kokio trokštate.

Administracija

Adresas

Laisvės al. 99 – 6B kab. (2a.), Kaunas LT-44291

El.paštas

info@magnesta.lt

Tel.nr

Direktorius +370 609 99729 Buhalterija +370 601 88180

Rekvizitai

MB “Magnesta“ ; Įm. k. 304583934 ; Direktorius: Paulius Zinkevičius ; Sąskaita: AB ”Swedbank” LT737300010152609521 ;