FASADŲ DAŽYMAS

1 balandžio, 2018by AdministracijaFasadų dažymas

angaru1.jpg

Dažyti namų fasadai – sparčiai populiarėjantis apdailos būdas, todėl norėdami neatsilikti nuo mados, klientai vis dažniau renkasi šią paslaugą.

Mūsų fasadų dažymo paslaugos suteikiamos kruopščiai ir profesionaliai, todėl esame pasirengę padėti Jums ne tik sutaupyti savo laiko, ir pinigų, bet ir nudžiuginti kokybiškai atliktu darbu.

FASADŲ DAŽYMO DARBŲ EIGA

  1. Pasiruošimo darbai. Specialiomis valymo priemonėmis nuvalomi / pašalinami bet kokie nešvarumai, nugruntuojami įvairūs atsiradę įtrūkimai. Labai svarbu, kad paviršius būtų lygus ir sausas, tuomet ir dažymas atrodys estetiškai, apsaugos sienas nuo neigiamo atmosferos poveikio. Privalu kruopščiai pašalinti visus senus, trupančius dažus ir tai padaryti galima dviem būdais, t. y. mechaniškai (metaliniu šepečiu arba smėlio srove) arba chemiškai (įvairiais tirpikliais). Profesionalūs meistrai, įvertinę situaciją, parinks Jūsų atveju geriausią būdą.
  2. Fasadų dažymo procesas. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad fasadams dažyti turi būti pasirinktas geras metų laiką (vėlyvas pavasaris, vasara arba ankstyvas ruduo), atitinkantis santykinį oro drėgnumą, kuris dažymo procesui yra itin svarbus. Ir tuomet imamasi darbų – tinkamai paruošiamas paviršius, pasirenkami kokybiški dažai.

Norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad labai svarbu dažymui ruošiamą paviršių padengti gruntu, nes jis, tinkamai įsiskverbęs, pagerina sukibimą su dažais, sumažina jų įsigėrimą, todėl savaime sumažėja sąnaudos. Šiuo atveju, rekomenduojame atsižvelgti į tai, koks paviršius gruntuojamas – medinis, tinkuotas, betoninis ir pan., nes nuo to priklauso grunto pasirinkimas. Pavyzdžiui, dažymui ruošiant medinį paviršių, privalu jį padengti antiseptiniu gruntu tam, kad užkirstumėte kelią pelėsiui ar puvimui, o tinkuotoms sienoms geriausia rinktis giluminį gruntą, sustiprinantį porėtą paviršių ir sumažinantį dažų sąnaudas. Tuo tarpu betoniniam paviršiui geriausiai tinka kontaktinis gruntas, kuris pagerina sukibimą su dažais. Iš tiesų, gruntavimo darbai reikalauja nemažai žinių ir praktinių įgūdžių, todėl ne visuomet geruiausias pasirinkimas šiuos darbus atlikti patiems.

Galiausiai, dažymas. Patariame rinktis tos pačios rūšies glaistą ir dažus. Galime Jus nuraminti, kad dažniausiai gamintojai siūlo visus apdailai reikalingus produktus, kurių savybės jau suderintos su dažų savybėmis. Svarbu neužmiršti paprastos taisyklės – jei renkatės lateksinius dažus, glaistas taip pat turėtų būti lateksinis, jeigu akrilinius – glaistas irgi turėtų būti tos pačios rūšies. Toks derinys garantuoja kokybiškesnį sienos padengimą ir dažų ilgalaikiškumą.

Visuomet su savo klientais esame sąžiningi ir rekomenduojame pasirinkti kokybiškas, laiko patikrintas medžiagas, kurios būtų atsparios atmosferos poveikiui ir ilgai tarnautų.

  1. Fasadų priežiūra. Tinkamai atlikti fasadų dažymo darbus dar ne viskas. Vėliau privalu fasadą stebėti, užtikrinti, kad ant paviršiaus nesusidarytų pelėsis, nenutrupėtų dažai, kad visas darbas nenueitų veltui.

PATARIMAI ATLIEKANT FASADŲ DAŽYMĄ

  1. Pasirinkite tinkamą orą (nepradėkite darbų ateinant šalčiams, kaitrai ar vėtrai, netinkama ir pernelyg karšta ar vėjuota diena), nes labai svarbu, jog iš dažų per greitai neišgaruotų sudėtyje esantis vanduo. Geriausia būtų, jog dažomas ir džiūnantis paviršius negautų tiesioginių saulės spindulių. Taip pat nedažykite vakare, nes naktį iškritusi rasa blizgų paviršių gali paversti matiniu.
  2. Nuimkite tuos fasado elementus, kurių nenorite dažyti; jei nuimti negalite – uždenkite, kad neišsiteptų.
  3. Tinkamai pasirinkite fasadų dažymo priemones – purkštuvus, volelius ir teptukus. Volelio šerelių ilgis turi būti pritaikytas paviršiaus struktūrai, t. y. kuo lygesnis paviršius, tuo trumpesni šereliai, teptukas tinkamas naudoti sunkiausiai prieinamoms vietoms, o volelis ar purkštuvas – likusiam plotui.
  4. Pradėkite dažyti nuo viršaus. Medinius fasadus geriausia dengti medienos pluošto kryptimi (būtina kruopščiai padengti lentų galus, nes jie sugeria daugiausia drėgmės), tinkuotus ir betoninius geriausia dengti pramaišiui, t. y. vertikaliai, horizontaliai ir įstrižai, persidengiančiomis juostomis.
  5. Parinkite tinkamą dažų konsistenciją (kad nebūtų per tiršta), paprastai rekomenduotinas tirštumas nurodomas purkštuvo instrukcijoje.
  6. Dažydami stenkitės, kad sluoksniai nebūtų per stori – geriau laikosi du ploni nei vienas storas. Palaukite kol pirmas sluoksnis pradžius ir tik tuomet tepkite antrą sluoksnį. Jei prireiks pertraukos, jos metu teptuką ir volelį uždenkite polietilenu, kad ant jų esantys dažai neuždžiūtų.

Fasadų dažymo paslaugą galite užsisakyti ir pas mus, pasirinkę kompetentingus specialistus, kurie atsižvelgs į visus veiksnius ir pritaikę geriausią darbo metodą, nudažys Jūsų norimą fasadą.

Adresas

Laisvės al. 99 – 6B kab. (2a.), Kaunas LT-44291

El.paštas

info@magnesta.lt

Tel.nr

Direktorius +370 609 99729 Buhalterija +370 601 88180

Rekvizitai

MB “Magnesta“ ; Įm. k. 304583934 ; Direktorius: Paulius Zinkevičius ; Sąskaita: AB ”Swedbank” LT737300010152609521 ;